WAR DIARY PART 1

01 Decembrie 2023

Odată cu invazia Rusiei în Ucraina, proiectul Basarabia s-a extins, iar lucrările care au rezultat în ultimul timp s-au concentrat pe reprezentarea abstract-expresionistă a războiului într-o manieră care să reflecte impactul acestor clipe de violență. În primă fază, la începutul conflictului, am ținut un jurnal grafic care a cuprins, printre altele, actele de violență ale Rusiei în Mariupol, bombardarea teatrului unde se adăposteau aproximativ 800 de oameni alături de copiii lor, discursurile virulente ale lui Putin și distrugerea orașelor ucrainene. Pe baza acestor eforturi de reprezentare, am realizat două lucrări de mari dimensiuni, iar prima dintre acestea o veți găsi mai jos în acest articol.

În acest proiect aflat in progress, cărbunele a devenit mediul principal de lucru, iar după zeci de desene și schițe, am simțit că venise momentul să trec la pânze mari (1,30 m x 1,60 m), care să fie în ton cu dimensiunea dezastrului. Toate liniile trasate încearcă să evoce precizia armelor și natura instabilă a războiului.

Așa a apărut prima lucrare, Imagining the war dragging to a halt.

În momentul creației, când lucrurile merg bine, inevitabil îți vin idei noi. Am integrat elemente din materiale reciclabile pentru a surprinde caracterul tridimensional al dezintegrării și distrugerii.

Urmează partea a doua.